Tutireceptek.hu fejléc

Túrós, sajtos pogácsa (nagyon finom) recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
25 dkg Rama
2 dl tejföl
50 dkg liszt
1 tojás
25 dkg túró
3 dkg élesztő
3 tk só
25 dkg reszelt sajt
1 tojás megkenni a tetejét
köménymag vagy szezámmag a tetejére

Elkészítés:
A margarint és az élesztőt a liszttel elmorzsoljuk. Miután jól eloszlattuk a margarint, hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Jól összedolgozzuk az alapanyagokat.

A tésztát kinyújtjuk, és megszórjuk a reszelt sajt felével. Összehajtjuk, és 10 percig pihentetjük. Majd ismét kinyújtjuk és összehajtjuk. A műveletet kétszer megismételjük.

A tésztát kinyújtjuk, a tetejét késsel bevágdossuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

A pogácsa tetejét megkenjük a felvert tojással, és meghintjük a reszelt sajttal. Szórhatunk a tetejére köménymagot, vagy szezámmagot.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a tésztát. Előmelegített 170 fokos sütőben, légkeveréses módon kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Arra kell figyelni, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszárad a tészta.


A receptet beküldte: csirike57


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Piros sajtos metélt » Andi elállós pogácsája » Gyümölcsös/túrós torta » Juhtúrós lepény
» Sajtos rudam » Sajtos kukoricás lepény » Tejszínhabos-túrós kocka » Szilvás-túrós rétes
» Mézes Rákóczi túrós » Gyors túrós » Töltött sajtos kifli » 5 perces túrós
» Kapros, juhtúrós galuska » Epres-túrós desszert » Túrós-krémes » Sajtos rúd Ági módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.