| Túrós pite sós és édes töltelékkel receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: A tésztához: 330 ml tej, 1 kocka friss élesztő, 2 kiskanál olaj, 2 kiskanál só, 3 kiskanál cukor, 500 g liszt. A tészta lekenéséhez: 1 db tojás, 1 joghurt, 2 evőkanál olaj. A sós töltelékhez: 500 g tehéntúró, 150 g juhtúró, 6 db tojás, csipet só. Az édes töltelékhez: 500 g tehéntúró, 6 db tojás, 6 evőkanál cukor, vaníliaaroma, 1 teáskanál reszelt citromhéj, egy maréknyi mazsola (tetszés szerint). Elkészítés: A tészta hozzávalóit tegyük egy tálba és gyúrjuk össze, majd osszuk 3 egyenlő részre és nyújtjuk vékonyra. A túrót villával összetörjük és összekeverjük a többi hozzávalóval. A túrókrém egy részét rátesszük az első lap felére, elkenjük, majd ráhajtjuk a lap másik felét, beletesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Ugyanezt az eljárást követjük a másik két tésztalappal is, majd ezeket is belehelyezzük a tepsibe, szorosan egymás mellé. A tepsibe helyezett megtöltött tésztát lekenjük a joghurttal összekevert tojással és olajjal, sütőbe tesszük, 200 fokon sütjük 45 percet. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |