| Pelyhes-túrós gyümölcskrém receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: (4 személyre) 25 dkg gyümölcs ízlés szerint 2 dl tej 2 dl tejszín 15 dkg tehéntúró 4 evőkanál zabpehely 3 evőkanál méz 2 zacskó habfixáló 1 kiskanálnyi reszelt citromhéj csipetnyi só Elkészítés: A tejet összekeverem a mézzel és a sóval, majd a reszelt citromhéjat és a zabpelyhet is hozzátéve, legalább 1 órán át állni hagyom. Közben a gyümölcsöt jellegének megfelelően kimagozom és felaprítom. A túrót villával összetöröm (vagy szitán áttöröm). A tejszínből az egyik zacskó habfixálóval kemény habot verek. A másik zacskó habfixáló tartalmát a pelyhes keverékbe szórom. Elkészítése: a tejszínhabot összeforgatom a tejes zabpehellyel meg a túróval, majd óvatosan belekeverem a gyümölcsöt. Poharakba osztom, a tetejét gyümölccsel feldíszítem, és jól lehűtöm. Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: 377 kcal A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |