| Túrós gyümölcsbomba(Kata-féle) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 7 tojás 7 evőkanál liszt 7 evőkanál cukor kb. 20 dkg baracklekvár - töltelékhez: 60 dkg túró 10 dkg porcukor 2 csomag vaníliás cukor 2 evőkanál zselatin 4 dl tejszín 1 citrom reszelt héja 15 dkg konzervananász 10 dkg áfonyalekvár 2 dl ananászbefőttlé Elkészítés: A tojások sárgáit keverd habosra a cukorral. Apránként forgasd bele a lisztet meg a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát öntsd sütőpapírral bélelt nagy tepsire, egyenletesen kend szét. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-18 perc alatt süsd meg. A sütőből kivéve lisztezd meg és csavard föl. Ha kihűlt, kihengergetve kend meg vastagon lekvárral és tekerd fel újból. A töltelékhez a túrót szitán törd át, ízesítsd porcukorral és vaníliás cukorral. A zselatint áztasd az ananászlébe, melegítsd fel, majd csorgasd a túrós krémbe. Add hozzá a habbá vert tejszínt és oszd három részre. Az egyikbe keverj reszelt citromhéjat, a másikat apróra vágott ananásszal gazdagítsd. Az utolsó ízét, színét áfonyalekvár adja. A piskótatekercset fél centi vastagon szeleteld fel, és bélelj ki vele egy kb. másfél liter űrtartalmú félgömbformát. A háromféle túrós krémet rétegezd bele és dermeszd legalább 5-6 órán át. A formából kiborítva tálald, tejszínhabbal, gyümölcsökkel, csokoládédarabokkal kis is csinosíthatod a felületét. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |