| Túrós gyümőlcsbomba receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: 7 tojás 7 evőkanál liszt kb. 20 dkg baracklekvár A töltelékhez: 60 dkg túró 10 dkg porcukor 2 csomag vaníliás cukor 2 evőkanál zselatin 4 dl tejszín 1 citrom reszelt héja 15 dkg konzerv ananász 10 dkg áfonya lekvár 2 dl ananászbefőttlé Elkészítés: A tojások sárgáit keverd habosra a cukorral.Apránként forgasd bele a lisztet meg a kemény habbá vert tojásfehérjét.A masszát öntsd sütőpapírral bélelt nagy tepsire, egyenletesen kend szét.Előmelegített sütőben 180 fokon 15-18 perc alatt süsd meg. A sütőből kivéve lisztezd meg és csavard fől.Ha kihűlt,kihengeretve kend meg vastagon lekváral és tekerd fel újból.A töltelékhez a túrót szitán törd át,ízesísd porcukorral és vaniliás cukorral.A zselatint áztasd az ananász lébe,melegísd fel, majd csorgasd a túrós krémbe.Add hozzá a habbá vert tejszint és oszd három részre. Az egyikbe keverj reszelt citromhélyat,a másikat aprora vágott ananászal gazdagísd.Az utolsó ízét,szinét áfonylekvár adja. A piskótatekercset fél centi vastagon szeleteld fel,és bélej ki vele egy kb.másfél liter űrtartalmú félgömformát. A háromféle túrós krémet rétegezve bele és dermezd meg legaláb 5-6 órán át.A formából kiborítva tálald,tejszinhabbal ,gyümölcsökkel, csokoládédarabokkal ki is csinosíthatod a felületétt. A receptet beküldte: borda.agi@postafiok.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |