| Túrós meggyes receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg rétesliszt, 10 dkg vaj, 1 tojás, 15 dkg cukor, 1 sütőpor, csipetnyi só, 1 csomag vaníliás cukor. A töltelékhez: 50 dkg félzsíros tehéntúró, 50 dkg kemény meggy, 15 dkg cukor, 3 tojás, 2 evőkanál gríz, 1 citrom reszelt héja. Elkészítés: A kimagozott meggyet kevés vízben 5 dkg cukorral felfőzzük, szitára öntjük, lecsepegtetjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, sóval, ráforgácsoljuk a vajat, rászórjuk a cukrot, végül hozzáadjuk a villával felvert tojást. A masszát addig keverjük, amíg morzsás lesz. A túrót és a tojásokat 10 dkg cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük, lassan hozzáadagoljuk a grízt. Kikent tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a tészta2/3-as részét. Rákanalazzuk a meggyet, a túrós tölteléket, és durva reszelővel ráreszeljük a tésztát. Közepes tűzön 40 percig sütjük. Ha kész, meghintjük vaníliás cukorral. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |