| Túrós, áfonyás, szilvalekváros rakott palacsinta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Palacsinta: 30 dkg liszt 3 tojás 3 dl tej 1 cs vaníliás cukor pici só 3 ek kristálycukor kb 5 dl szódavíz Töltelék: 25 dkg túró 2 ek kristálycukor 1 cs vaníliás cukor egy citrom reszelt héja fél üveg áfonya lekvár fél üveg szilvalekvár Elkészítés: A száraz hozzávalókat jól összekeverjük, lassan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat, a tejet és ezzel együtt csomómentesre keverjük, majd a szódavizzel higitjuk a végén. Félretessszük pihenni kb fél órára, utánna kisütjük a palacsintákat. Közben a túróhoz hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a citrom héját, alaposan összetörjük és keverjük egy villával. Amikor kicsit hűltek a palacsinták, akkor elkezdjük a rétegezést: palacsinta, túró, palacsinta lekvár, palacsinta, túró, palacsinta, lekvár.... A tetejére palacsinta kerüljön. Ha kész, akkor lehet díszíteni a tetejét tejszinhabbal, forrósított lekvárral vagy bármivel, ami odahaza fellelhető. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |