| Tündérkása receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg alma 1 egész tojás 30 dkg gesztenyemassza kevés tej 2-3 ek rumaroma 5-6 dkg darált dió 1 cs vaníliás cukor Elkészítés: 1. Meghámozzuk, és cikkekre vágjuk az almát, majd enyhén cukros vízben puhára főzzük. 2. Később leszűrjük, és pépesre törjük, majd az egész tojással habosra keverjük. 3. Fontos, hogy csínján bánjunk az ízesítéshez használt vaníliás cukorral! 4. A kikevert pép felét egy mély üvegtálba terítjük, erre a tejjel fellazított, rumaromával ízesített gesztenyemasszát tesszük. 5. Erre jön a pép másik fele, melynek a tetejét 5-6 dkg darált dióval megszórjuk. 6. Kb. 30 perc hűtés kell ahhoz, hogy finom legyen. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |