| Toszkán kenyérsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: ½ kg szikkadt fehér kenyér 2 db nagyobb uborka 5 db paradicsom 1 paprika 2 fej lilahagyma 6 evőkanál olívaolaj 1 csokor friss bazsalikom 1 evőkanál vörösbor ecet fokhagyma Elkészítés: A szikkadt kenyeret néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és darabokra tépkedjük. Az uborkát vékonyan felszeleteljük, vagy legyaluljuk. A paradicsomot vékony cikkekre vágjuk, és a magjait kiszedjük. A vöröshagymát vékonyan felszeleteljük. Az alapanyagokat összekeverjük, frissen őrölt borssal, apróra vágott bazsalikommal és fokhagymával megszórjuk, és sózzuk. Meglocsoljuk 4 evőkanál olívaolajjal, és óvatosan összerázzuk. Hűtőbe helyezzük, és jól lehűtjük. Tálalás előtt a lehűlt salátát meglocsoljuk még 2 evőkanál olívaolajjal és 1 evőkanál borecettel. A receptet beküldte: Loni Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |