| Török feta sajtos-kapros pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 2,5 dl török vagy görög joghurt 1 dl olívaolaj 1 dl olvasztott vaj 1 egész tojás 1 tojássárgája 35 dkg liszt 1 tk só 2 tk sütőpor 20 dkg feta sajt egy csokor kapor pár szem fekete olívabogyó Tetejére: fekete szezámmag kömény őrölt pirospaprika /Ha nem kapunk görög joghurtot, a hazai tejfölünk is megteszi helyette./ Elkészítés: 1.Egy nagy tálba szórjuk bele a lisztet, adjuk hozzá a sütőport, az 1 egész tojást, a sót, és morzsoljuk bele a feta sajtot. 2.A kaprot és a fekete olajbogyót aprítsuk fel, és szórjuk a többi alapanyaghoz. Öntsük hozzá a folyékony anyagokat is: az olajat, a megolvasztott margarint, a joghurtot, és alaposan gyúrjuk össsze a masszát. 3.Lisztezett deszkán nyújtsuk ki kétujjnyi vastagra. Eredetileg félhold alakúra kéne szúrni, de használjuk a megszokott pogácsaszaggatót. 4.Tetejüket kenjük meg a tojássárgájával, és szórjuk meg fekete szezámmaggal, köménnyel vagy kevés őrölt pirospaprikával. 5.Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Tanácsok: sütési hőfok: 220 °C sütési mód: alul-felül sütés A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |