| Tormás hússalátával töltött cékla receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 8 kicsi cékla 25 dkg pulykasonka 1-1 csokor petrezselyem és snidling 2 evőkanál ecetes torma 2 dl tejföl 1 evőkanál cukor só, őrölt bors Elkészítés: A céklákat alaposan megmossuk, majd puhára főzzük. Lehűtjük, a héját lehúzzuk. A céklák tetejéről egy szeletet levágunk, a belsejét karalábévájóval kivájjuk úgy, hogy kb. 1 cm vastag fala maradjon. (A céklaforgácsot például majonézes céklasaláta készítésére használjuk föl.) A tejfölt az ecetes tormával elkeverjük, cukorral, sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a fölaprított petrezselymet és snidlinget, valamint á gyufaszálnyi csíkokra vágott pulykasonkát. A tormás húsos tölteléket a kivájt céklába töltjük, a kalapokat ráillesztjük, és jót behűtve kínáljuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |