| Tonhalas-paradicsomos tésztasaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 25 dkg penne 30 dkg elősütött tonhal vagy jó minőségű konzerv 25 dkg cseresznyeparadicsom 10 dkg magozott fekete olívabogyó 1 kis csokor friss bazsalikomlevél Az öntethez: 4 evőkanál extraszűz olívaolaj 2 evőkanál fehérborecet 1 teáskanál só bors ízlés szerint Elkészítés: A tésztát a csomagoláson előírtaknak megfelelően al dentére főzzük. Amíg a tészta fő, a paradicsomokat félbe- vagy negyedekbe vágjuk, a bazsalikomleveleket nagyobb darabokra tépkedjük, a halat villával kisebb falatokra választjuk szét. Az öntet hozzávalóit csavaros tetejű üvegbe kanalazzuk, alaposan összerázzuk. A tésztát leszűrjük, a főzőlevéből 2 kanálnyit visszatartunk, ezt hozzákeverjük a dresszinghez. Nagy tálra halmozzuk a tésztát, hozzáadjuk a többi előkészített hozzávalót, az öntettel meglocsoljuk; tálalás előtt 25-30 percig a hűtőszekrényben tároljuk. A receptet beküldte: Adlene Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |