| Töltött paradicsompaprika káposztával receptSaláták, öntetek Hozzávalók: • Szép nagy paradicsompaprikák • Tetszés szerinti mennyiségben friss fejes káposzta azonos súlyban • Literenként: o 2 dl ecet 10%-os ecet o 5 dkg cukor o 2,5 dkg mustármag o 1 dkg koriandermag o 0,5 dkg szemes bors o 2 evőkanál só Elkészítés: Kissé munkaigényes A fejes káposztát külső leveleitől megfosztjuk, gondosan átvizsgáljuk és legyaluljuk vagy nagyon vékony csíkokra vágjuk. Kilogrammonként 2 evőkanál sóval és 2 evőkanál ecettel meghintve 2 órán át állni hagyjuk. Közben néhány alkalommal megforgatjuk. A paprikát megmossuk, csumáját és magházát eltávolítjuk, és belülről is átmosva, nyílásával lefelé fordítjuk, hogy a víz kicsuroghasson belőle. A sós-ecetes káposztát enyhén kinyomkodjuk, és szorosan beletöltjük a paprikákba. Bő szájú, nagy üvegekbe helyezzük, jól kihasználva a helyet. Az ecettel, cukorral, sóval és vízzel pikáns, savanykás levet keverünk, felforraljuk, végül a fűszereket is beletesszük. 5 percnyi forrás után forrón ráöntjük a paprikákra, és azonnal lekötjük. Ha kihűlt, sötét, hűvös kamrába állítjuk. Csak 3 hónapi érés után lesz igazán jó. Megjegyzés: Magyaros, pörköltes-hagymás ételek mellé a legfinomabb hagyományos savanyúság. A receptet beküldte: Tundibundy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |