Tutireceptek.hu fejléc

Töltött paradicsompaprika káposztával recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
• Szép nagy paradicsompaprikák
• Tetszés szerinti mennyiségben friss fejes káposzta azonos súlyban
• Literenként:
o 2 dl ecet 10%-os ecet
o 5 dkg cukor
o 2,5 dkg mustármag
o 1 dkg koriandermag
o 0,5 dkg szemes bors
o 2 evőkanál só

Elkészítés:
Kissé munkaigényes

A fejes káposztát külső leveleitől megfosztjuk, gondosan átvizsgáljuk és legyaluljuk vagy nagyon vékony csíkokra vágjuk. Kilogrammonként 2 evőkanál sóval és 2 evőkanál ecettel meghintve 2 órán át állni hagyjuk. Közben néhány alkalommal megforgatjuk. A paprikát megmossuk, csumáját és magházát eltávolítjuk, és belülről is átmosva, nyílásával lefelé fordítjuk, hogy a víz kicsuroghasson belőle. A sós-ecetes káposztát enyhén kinyomkodjuk, és szorosan beletöltjük a paprikákba. Bő szájú, nagy üvegekbe helyezzük, jól kihasználva a helyet. Az ecettel, cukorral, sóval és vízzel pikáns, savanykás levet keverünk, felforraljuk, végül a fűszereket is beletesszük. 5 percnyi forrás után forrón ráöntjük a paprikákra, és azonnal lekötjük. Ha kihűlt, sötét, hűvös kamrába állítjuk. Csak 3 hónapi érés után lesz igazán jó.

Megjegyzés: Magyaros, pörköltes-hagymás ételek mellé a legfinomabb hagyományos savanyúság.


A receptet beküldte: Tundibundy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött narancs » Gesztenyével töltött fácán » Almába töltött csirkemell » Hideg töltött sárgarépa
» Töltött olajbogyók » Töltött piskóta » Töltött sonkatekercs » töltött pulykamell
» Húsvéti töltött kalács » Töltött krumpli » Almával töltött camembert » Töltött párizsiszeletek
» Tonhallal töltött paprika » Hússal tőltötthagyma » Galyasági töltött paprika » Töltött kagylótészták


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.