Tutireceptek.hu fejléc

Töltött krumpli tojássárgájával recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
- személyenként 2-3 szem burgonya
- margarin/vaj
- sajt
- amennyi krumpli annyi tojássárgája
- só

Elkészítés:
A krumplikat héjában megfőzöm. Odafigyelek a válogatásnál, hogy egyforma nagyságúakat válasszak, hogy egyszerre főjenek meg. Forrón meghámozom őket, majd kicsit hűlni hagyom. Amikor már megfoghatók, kalapjukat levágom és mokkáskanállal kikaparom a belsejüket egy tálba úgy, hogy ne lyukasszam ki őket. Megkenem a krumplik belsejét gazdagon vajjal/ margarinnal majd a belsejébe rárakok egy szelet sajtot(kicsit vastagabbat) majd belenyomkodom végül a tojássárgáját rárakom a tetejére, kicsit megsózom és mehet is a sütőbe. Szép pirosra sütöm kb 15-20perc közepes hőmérsékleten.

Tanácsok:
Jó étvágyat kívánok!

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: fruzsonka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos-gombás krumpli » Töltött-rántott paprika » Magyaros tepsis krumpli » Bajor krumpli leves
» Túróval töltött fánk » Fokhagymás krumpli* » Sajtos sültkrumpli » Brokkolis krumpligombóc
» Krumplilé leves... » Fetasajtos rakott krumpli » Galyasági töltött pecsenye » Töltött padlizsán 2
» Mediterrán krumplisaláta » Rakott krumpli gazdagon » Krumplis kenyérlángos » Töltött ostya 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.