| Töltött karalábé (hagyományos) receptZöldséges ételek Hozzávalók: 8-10 fiatal karalábé 40 dkg darált disznóhús 10 dkg főtt rizs 5 dkg vaj 4 dkg liszt 2 dl tejföl 1 tojás 1 húsleveskocka petrezselyem bors só Elkészítés: A megmosott és meghámozott karalábékat vájd ki a gyökér felőli oldalukon, úgy, hogy fél-egy centis faluk maradjon. A húst dolgozd össze a tojással, finomra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal, és végül a rizzsel. A masszával töltsd meg a kivájt fejeket. A karalábévagdalékot szórd egy edény aljára, erre ültesd rá a fejeket, öntsd alájuk a kockából készített fél liter húslevest, forrald fel, majd lassú tűzön főzd. Ha a karalábék megpuhultak, emeld ki a fejeket és tedd félre. A levet a vajon világosra pirított liszttel ránts be, majd keverd hozzá a tejfölt, s ha túl sűrű, adj hozzá 1-1,5 dl vizet. A berántott főzeléket forrald fel, tedd vissza a karalábékat, forrald fel újra, majd apróra vágott petrezselyemmel megszórva már tálalhatod is. Tanácsok: Ha a karalábé valóban zsenge, akkor a megmosott középső leveleit csíkokra vágva a karalábé vagdalékához keverheted, a nagyobb külső levelekbe pedig szintén belecsomagolhatsz tölteléket, s azzal ugyanúgy bánj, mint a megtöltött fejekkel. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |