| Töltött húsos palacsinta gombamártással, burgonyakrokettel receptHúsételek Hozzávalók: 2 fő részére: 6 sós palacsinta 30 dkg pűrésített pörkölthús 6 szelet gépsonka 10 dkg liszt 2 db tojás 10 dkg zsemlemorzsa A sütéshez: olaj A gombamártáshoz: 30 dkg erdei gomba 1 kisebb vöröshagyma 1 ek olaj só őrölt bors 1 tk piros paprika 1 tk házi paprikakrém 2 dl főzőtejszín A burgonyakroketthez: 30 dkg burgonya 1 tk margarin 1 db felvert tojás 3 dkg finomliszt 1 cikk natúr sajt 1 csipet őrölt szerecsendió 1 késhegynyi őrölt bors ízlés szerint só A panírozáshoz: 2 tojás zsemlemorzsa Elkészítés: A krokett készítése: a burgonyákat meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd összetörjük, a többi hozzávalóval összekeverjük. A burgonyamasszát egy lisztezett deszkára tesszük, 2 cm vastagra kisodorjuk, majd hosszabb rudakat formázunk. A rudakat felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és olajban kisütjük. A gombamártás készítése: egy fej vöröshagymát felaprítunk, olajon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk piros paprikával, kevés vízzel felengedjük, rátesszük a felszeletelt gombát, paprikakrémet, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt készre sütjük. Tejszínnel felöntjük, besűrítjük, összeforraljuk. A palacsinták készítése: a palacsintákat megsütjük, egyenként megtöltjük. A pörkölthúst botmixerrel kipürésítjük. Egy szelet gépsonkát a palacsinta közepébe tesszük, rá egy jó evőkanálnyi húsos tölteléket és feltekerjük úgy, hogy a palacsinta végeit belülre dugjuk. A feltekert palacsintákat lisztbe, felvert tojásba ,majd morzsába forgatjuk és bő, forró olajban, fedő alatt kisütjük. A palacsintákat ferdén szeleteljük, a végén reszelt sajttal szórtam meg. Gombamártással, burgonyakrokettel fogyasztottuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |