| Töltött csirkemell mustáros mártásban receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé, 8 dkg vaj, 1 fej fej vöröshagyma, 3 evőkanál mustár, 15 dkg reszelt Pannónia sajt, 2 evőkanál finomra vágott snidling, Zeller és petrezselyemzöld, 1 csipet őrölt tárkony, 2 evőkanál liszt, 3 dl tyúkhúsleves (leveskockából), 1 evőkanál étkezési keményítő, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl tejszín, Bors, Só. Elkészítés: A csirkemellet hosszában felszúrjuk úgy, hogy a tölteléket bele tudjuk helyezni. 2 dkg vajon az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk. A mustár felét összekeverjük a reszelt sajttal, a zöldfűszerekkel és a párolt hagymával, majd sóval, borssal ízesítjük. Ezzel megtöltjük a filéket, a nyílásokat pedig hústűvel összetűzzük. A töltött húst lisztbe forgatjuk, majd vajon elősütjük. Ezután a húslevessel felöntjük, puhára pároljuk, végül a lábasból kivesszük. A keményítőt kevés vízben feloldjuk, majd a levesbe keverjük, és összefőzzük. 2 perccel a főzés vége előtt hozzáöntjük a bort, a tejszínt és a maradék mustárt is belekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, összemelegítjük és a töltött húsokra locsoljuk. Tanácsok: Tipp: 5 dkg pirított baconnal és fél fej vöröshagymával még ízletesebbé tehetjük a mártást. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |