| Tökös-mákos 'szórt' rétes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50-60 dkg tök, 20 dkg rétesliszt, 16 dkg porcukor, 1 csomag sütőpor. 2,5 dl tej, 2 db tojás, 5 dkg vaj, 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg darált mák, 5 dkg porcukor, a tepsi kikenéséhez 5 dkg vaj. Elkészítés: A lisztet a porcukorral meg a sütőporral összekeverem. Egy kisebb tepsit vastagon kivajazok. A cukros liszt felét beleszórom (innen a „szórt rétes” elnevezés, nem kell tésztát gyúrni!) A kicsit besózott és kinyomkodott reszelt tökkel beterítem és a darált cukros mákkal meghintem. Végül a maradék liszttel egyenletesen befedem. A tejet a tojásokkal, az olvasztott vajjal meg a vaníliás cukorral összekeverve, és a tepsiben lévő tészta tetejére locsolom. Előmelegített sütőbe takaréklángon addig sütöm, míg a tészta a tejet be nem szívja és a teteje egy kissé barnulni nem kezd. Tanácsok: Frissen a legfinomabb, de alufóliával lefedve eltartható. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |