| Sodrott rétes receptSütemények, édességek Hozzávalók: tésztához: 30 dkg liszt,1 kispoharas tejföl, 1 tojás, pici só 9dgk liszt, 9 dgk zsír v. margarin töltelék ízlés szerint Elkészítés: a 30 dgk lisztből a tejfölből a tojából és a sóból tésztát gyúrunk! és gyúródeszkán kocka alakúra nyújtjuk, kb fél cm-es vagtagságra! a 9dkg zsír v margarint felolvasztjuk és hozzákeverjük a lisztet, ezzzel megkenjük a kinyújtott tésztát és feltekerjük! majd 4 felé elvágjuk és 1 órát hűtőben pihentetjük! miután letelt az 1 óra, egyenként kinyújtjuk a lehető legvékonyabbra és megkenjük olajjal, megszórjuk búzadarával majd tetszés szerinti gyümölcsöt teszünk rá, megcukrozzuk (ha valaki szereti, akár örölt fahéjat is lehet rá szórni) majd meglocsoljuk tejjel felhigított tejföllel! feltekerjük és tepsibe rakjuk! a tetejét szintén tejjel higított tejföllel kenjük be, ettől lesz omlós! és aranybarnára sütjük! A receptet beküldte: pozsonyivicky Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |