Tutireceptek.hu fejléc

Tökéletes piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
27 cm-es tortaformához
7 tojás
24 dkg liszt
24 dkg porcukor
sütőpor

Elkészítés:
A tojás sárgáját elválasztjuk a fehérjétől. Csipet sót rakunk a fehérjébe, és kemény habbá verjük. Amikor jó, akkor beleszitáljuk óvatosan a porcukrot, miközben tovább verjük a habverővel. Amikor ezzel készen vagyunk, még verjük kicsit a habot, míg ki nem fényesedik. Folytassuk tovább a habverést, és egyesével keverjük el benne a tojások sárgáit.
Amikor ezzel elkészülünk, hagyjuk abba a habverést, és kezdjük el kis adagokban óvatosan beleforgatni az átszitált, sütőporos lisztet.
Sütőpapírral kibélelt formában, szinte a legkisebb lángon (1-2es között)tűpróbáig sütjük.
Ez kb 50 perc

Tanácsok:
Fontos, hogy legalább 20 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját. Ha kakaós piskótát szeretnénk, akkor kb. 3 dkg lisztet jó minőségű kakaóporral helyettesítünk, tehát 21 dkg liszt, 3 dgk kakaópor.
tojásonként 3-3 dkg liszt és porcukor van számolva, plusz 3 dkg a "tésztának". A hagyományos recepttel soha nem sikerült magas tortát sütnöm. Meggyes piskótának is tökéletes, nem száll le a tészta aljára a meggy!
A mellékelt képen látni lehet, mennyire magas a piskóta,amit csak 7 tojásból sütöttem.


A receptet beküldte: Koblob


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes rakott piskóta » Búzakorpás piskóta » Tojás nélküli piskóta » Cseresznyés krémes piskóta
» Gesztenye piskóta » Mandarinos babapiskótás » Habos túrós piskóta » Meggyes Rotschild-piskóta
» Egyszerű, gyors piskóta » Update1 babapiskóta » Vizes dióspiskóta » Lisztmentes piskótatekercs
» Tejszínes-csokis piskóta » Epres piskóta szeletek » Málnás piskótarakás » Piskóta piskótával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.