| Tőkehalfilé baconben brokkolis burgonyapürével receptHalas ételek Hozzávalók: 4 szelet tőkehalfilé 8 szelet bacon durvára darált színes bors só halak fűszerkeverék citromkarika citromos olívaolaj (sima is jó) A brokkolis burgonyapüréhez: 1 kg burgonya 30 dkg brokkolirózsa só tej (ízlés szerinti mennyiségben, kb. 2,5 dl) 4 dkg vaj Elkészítés: A halszeletek mindkét oldalát befűszerezem, és lazán betekerem baconbe, mindegyikre teszek egy megpucolt citromszeletet. A sütőt előmelegítem 200 C fokra. A halakat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, megspriccelem egy kis olívaolajjal, és lefedés nélkül addig sütöm, amíg a szalonnaszeletek szépen megpirulnak rajta, ez kb. 20-25 perc. A végén kapcsolok rá légkeverést is, persze ekkor csökkentem a hőmérsékletet 155 C fokra. A püréhez megpucolom a burgonyát, és a brokkolival együtt sós vízben megfőzöm, majd leszűröm, és burgonyatörővel áttöröm. Ugyanúgy készül, mint a hagyományos burgonyapüré: sózom, vajat keverek bele és forralt tejjel fellazítom, én egy kicsit hígabban szeretem, ezért írtam, hogy ízlés szerinti mennyiséggel. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |