Tutireceptek.hu fejléc

Tojással, burgonyával rakott karfiol recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg karfiol,
50 dkg burgonya,
2 tojás,
3 főtt tojás,
3 dkg vaj,
5 dkg zsemlemorzsa,
10 dkg reszelt sajt,
3 dl tejföl,


Elkészítés:
A rózsáira szedett karfiolt sós vízben megfőzzük. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A tejfölt 2 tojással simára keverjük.
Egy kisebb tepsit kivajazunk, morzsával kihintünk. Egy sor burgonyát rakunk bele, erre egy sor tojáskarikát, majd egy sor karfiolt. Ráöntjük a tojásos tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal, és addig folytatjuk a rétegezést,
amíg a hozzávalók elfogynak. Végül reszelt sajtot szórunk rá, és sütőben pirosra sütjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolkrémleves » Húsos karfiol » Sajtos rakott krumpli » Rakott csusza
» Karfiolos tonhal Update2 » Kifőtthús karfiollal » Karfiolmuszaka » Dán rakott csirke
» Kalapos karfiol » Rakott lencse » Rakott zöldbab 2. » Tojással töltött karalábé
» Balkáni rakott hús » Rakott Pene » Vegetáriánus rakott » Gombás rakott tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.