| Tojásos nokedli, fejes saláta receptTojásételek Hozzávalók: Nokedli hozzávalói: 0, 5 kg liszt 2 + 3 egész tojás só víz 4-5 evőkanál étolaj A fejes saláta hozzávalói: 1 fej saláta 1 liter víz 5 evőkanál cukor 5 evőkanál 10 %-os ecet 5 mokkáskanál só Elkészítés: Nokedli: A lisztet megsózom, közepébe egy kis mélyedést csinálok, abba beleütöm a 2 egész tojást. Kevés vizet adagolva hozzá, közepesen kemény galuskatésztát készítek belőle. Nem kell, hogy álljon, mert akkor nyúlós lesz. Csak állítsuk össze, addigra már forrjon a sós víz, és már szaggathatjuk is. Amikor feljöttek a nokedlik a víz tetejére, leszűrjük. Amíg lecsepeg, egy megfelelő méretű lábasban felforrósítom a 4-5 evőkanálnyi étolajat. Amikor már kellően forró, beleöntöm lecsepegtetett nokedlit és kevergetve jól átpirítom. A 3 egész tojást egy edénybe beleütöm, picit megsózom, összekeverem, mint amikor rántottát készítek, és jól felforrósított nokedlira öntöm. Addig sütögetem kevergetve, míg a tésztát szépen be nem vonta a tojás és látszik, hogy már megsült. Saláta: Kb. 4 dl meleg vizet öntök a salátás edénybe. Beleteszem a sót, cukrot és az ecetet. (A meleg vízben hamarabb elolvadnak.) Ekkor még öntök hozzá 6 dl jó hideg vizet, ami lehűti a meleg salátaöntetet. Tálalásig félreteszem. A megmosott és négy felé vágott salátát közvetlenül tálalás előtt megmártom a salátalében, kistányérra teszem és úgy tálalom a nokedli mellé. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |