| Tojás, tejszínes gombával (ünnepi előétel ) receptTojásételek Hozzávalók: (4 személyre) 4 tojás 2 nagyobb gomba 1 nagyobb salotta hagyma 1 dl tejszín 3 cl konyak bors só étolaj Elkészítés: A hagymát apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a csíkokra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk majd addig főzzük, amíg a gomba megpuhul. Ekkor zsírjára sütjük, hozzálöttyintünk egy kis konyakot, ezzel flambírozzuk, majd hozzáöntjük a tejszínt. Egyet forraljuk és levesszük a tűzről. 4 kis hőálló edénykébe elosztjuk a gombát, mindegyikre ütünk egy tojást, majd meleg vízzel félig telt edénybe állítjuk őket. Az edény lefedjük és addig főzzük, amíg a tojás megfelelő állagú nem lesz. Kruton-csíkokkal tálaljuk. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |