Tutireceptek.hu fejléc

Tojás, tejszínes gombával (ünnepi előétel ) recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
(4 személyre)

4 tojás
2 nagyobb gomba
1 nagyobb salotta hagyma
1 dl tejszín
3 cl konyak
bors

étolaj

Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a csíkokra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk majd addig főzzük, amíg a gomba megpuhul. Ekkor zsírjára sütjük, hozzálöttyintünk egy kis konyakot, ezzel flambírozzuk, majd hozzáöntjük a tejszínt. Egyet forraljuk és levesszük a tűzről. 4 kis hőálló edénykébe elosztjuk a gombát, mindegyikre ütünk egy tojást, majd meleg vízzel félig telt edénybe állítjuk őket. Az edény lefedjük és addig főzzük, amíg a tojás megfelelő állagú nem lesz.
Kruton-csíkokkal tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes túrótorta!! » Tojásos paprika » Ünnepi kalácskoszorú » Provance-i tojás
» Tina féle tojáskrém » Húsvét utáni töltött tojás » Bolgár ünnepi leves » Tejszínes zellerkrémleves
» Tojással rakott zölbab » Tojásos szendvics sütőben* » Tojásos fizz » Tejszínes gesztenyetorta
» Rántott tojáskrokett » Tojásos kenő » Tojásmártás kolbásszal » Tojáskrém a'la Kátya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.