| Provance-i tojás receptEgytálételek Hozzávalók: • 2 db közepes paradicsom • 2 gerezd fokhagyma • 4 db tojás • a díszítéshez petrezselyem (vagy bazsalikom, kakukkfű) • só az ízesítéshez • olívaolaj a sütéshez Elkészítés: Előkészítés: A paradicsomokat 3 mm vastag szeletekre vágom (a végeit nem használom), a fokhagymákat vékony szeletekre darabolom, a petrezselymet felaprítom (nem kell sok). Elkészítés: Teflon serpenyőben az olajat felhevítem, majd a paradicsomszeleteket a serpenyőbe helyezem, és mindkét felét kb. 1/2-1 percig sütöm. A paradicsomszeletekre egyenletesen rászórom a fokhagymát, majd a tojásokat ügyesen ráütöm, mintha tükörtojást készítenék, és a tetejére petrzselymet és sót szórok. Fedő nélkül, kis lángon addig kell sütni, míg a tojások fehérje megkeméményedik (persze ki hogy szereti...). Petrezselyem helyett lehet kakukkfüvet vagy bazsalikomot, vagy mindkettőt használhatunk. Szép is és fimom is. Tanácsok: Megjegyzés: Reggelire szoktuk fogyasztani kiadós és finom, de a fokhagyma miatt igazából csak hétvégére való. A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |