| Tofunézes vegasali receptSaláták, öntetek Hozzávalók: kb.5 deka csiperke(konzerv is jó) 5deka fejessali 1paradicsom 1konzerv babcsíra(pl bonduelle,90 g-os) 1paradicsompaprika fél deci natur joghurt(folyékonyabb fajtából) 1 tk almaecet 10-20g natur tofu fűszerek ízlés szerint 1 tk búzakorpa vagy zabkorpa Elkészítés: a zöldségeket beletesszük valamiféle edénybe,összekeverjük. a joghurtot az almaecetet és a fűszereket(én szójaszószt,chilit,kurkumát,kaprot,cayenne borsot és egy kis bio vega fűszerkeveréket tettem bele)összekeverjük.a tofut szétnyomkodjuk,hogy túró állagú legyen,és hozzákeverjük a joghurtos öntethez.végül az egész trutymót ráöntjük a salira,és egykis búzakorpával megszórjuk a tetejét. Tanácsok: rögtön is meg lehet enni,de célszerű 1-2 órára betenni a hűtőbe,hogy összeérjenek az ízek. A receptet beküldte: codie Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |