| "Tegnapi torta" - U1 receptHozzávalók: 1/2 kg cottage cheese ( v tejfolos turo?!) 2 tojas + 3 feherjeje 10-12dkg zabkorpa edesito, izles szerint reszelt citromhej v citromle, v fahej vanilas pudingpor - cukormentes, fozos! etcsoki, kakaopor ici-pici olaj, (par csepp) Elkészítés: Torta alapja: a cottage cheese-t a zabkorpaval, edesitovel, es ket tojas sargajaval osszekeverjuk, s belekeverjuk a kemeny habba vert ket feherjet is - en hagytam pihenni kb egy orat, de sztem nem muszaj ennyit. Kozepes homersekletu sutoben kb 40 perc alatt sul meg. Krem: 2 cs pudinport fele mennyisegu vizzel, mint amennyi a tasakon van) es edesitovel megfozni, s meg takarek langon hozzakeverni a 4 feherjenek kemenyre vert habjat. Meg a tuzon kell egy kicsit kevergetni, mert a hab ilyenkor kot meg (ugyanugy, mint a madartejnel, mikor megfozzuk a tojashabot). Ez egy kremes allagu massza lesz, a megsult tortalapra kenjuk es betesszuk a hutobe - ott kemenyre dermed, hasonlo allaga lesz, mint a kremes "habjanak". Goz felett az etcsokit megolvaszottam, bele par csepp olaj es kakaopor, s a kihult, megdermedt krem tetejen vekony retegben szetfolyattam. Ha vki fel ekkora mennyisegu csokitol, akkor siman szitaljhattok ra kakaoport is, en altalaban a lanyaimnak adom a tetejet, mert gyonyoruen elvalik a kremtol. Tanácsok: - az alaptesztaba mehet izles szerint barmi mas - pl a fent emlitett citromhej, v fahej v vanilia aroma - az pudingot erdemes egy kicsit edesebbre kesziteni, mert mikor a feherjehabot belekeverjuk, akkor "felhigul" az ize! - a krem lehet bamrilyen mas izu pudingporbol! - a cottege cheese-t en szeretem hasznalni mindenhez - a masfel %os zsirtartalma es lugosito hatasa miatt, no meg mert nagyon finom, de a sovany tejfol sovany turo kevereke is ugyanilyen jo az allag, iz, sutes szempontjabol, bar ez utobbiak zsirtartalma mindenkepp magasabb lesz! - vizes kessel gyonyoruen szeletelheto A receptet beküldte: blueberry Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |