| Egyszerű Rétes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40dkg rétesliszt 1db tojás 2dl tejföl 10dkg margarin csipet só olaj Elkészítés: 30dkg réteslisztet, a tojást, tejfölt pici sóval összedolgozod és kinyújtod. A maradék 10 dkg lisztet 10dkg margarinnal elmorzsolod és rászórod a kinyújtott tésztára. Feltekered és fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe teszed. Addig elkészítheted a töltelékeket. A tekercset elvágod 5 darabra, egyenként kinyújtod, majd olajjal megkened, búzadarával megszórod, ráteszed a tölteléket, feltekered, újra olajjal kened és sütöd. Közben is 1-2 alkalommal megkened. Amikor aranybarna, akkor készen van. Könnyebb szeletelni ha már kihűlt. Porcukorral szórod meg. A töltelékek variációja végtelen, akár sós is lehet. Tanácsok: Probald a margarint minel jobban elmorzsolni a liszttel. Ha nagy galacsinok maradnak nehezebb kinyujtani a tesztat, mert a margarintol ragadni fog es nagyon kell lisztezni. A receptet beküldte: sshine Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |