| Thai zöldséges hús pirított tésztával receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg darált hús 50 dkg tészta 40 dkg thai zöldségkeverék 2 kk wok fűszerkeverék 1 csipet curry tengeri só 2 dl étolaj 4 dl víz Elkészítés: A darált húst kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a thai zöldségkeveréket. Ezeket kb. három percig pároljuk. Ezután megszórjuk a wok-fűszerkeverékkel és a curryvel, majd felöntjük 1-2 dl vízzel, és készre főzzük. A tésztát kevés olajon, egy bevonatos edényben, alacsony lángon barnára pirítjuk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Sóval ízesítjük. A pirított tészta főzésénél arra figyeljünk oda, hogy mindig csak annyi vizet adjunk a tésztához, amennyit felvesz a tészta, ne maradjon felesleg. Tálaláskor, a tésztára helyezzük a zöldséges húst. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |