Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis tejszínes póréhagymás burgonyás csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50-60 dkg csirkemell de lehet csirke comb filé
2 cs új hagyma vagy póré hagyma
500 ml tejszín
1.5-2 kg burgonya
karaván sajt 20 dkg
trapista sajt 20 dkg
só,bors

Elkészítés:
A meghámozott burgonyát ízlés és sütési idő szerint olyan vastag karikákra vágjuk ahogy a hússal együtt megtudjon főni.Kis olajjal bekenjük a tepsit és belehelyezzük a burgonya karikákat arra a kisebb szeletekre /10cm kb/vágott besózott beborsózott hús szeletkéket/ha vastag a hús kicsit klopfoljuk/Rászórjuk a karikákra vágott hagymát és ráöntünk 250 ml tejszínt/lehet többet is használni ki mennyire szárazon vagy lucskosabban szereti/arra rászorjuk az összereszelt trapista-karaván sajt felét és a maradék burgonyával betakarjuk.Erre a maradék tejszín majd lefóliázzuk és légkeveréses előmelegített sütőben kb 40 percig 220 fokon pároljuk.Utána óvatosan megnézzük megszurkáljuk a húst a burgonyát,hogy kellően megpuhultak e és ha igen a fóliát levesszük a maradék vegyes reszelt sajtot rászórjuk és ízlés szerint pirítjuk.
Isteni finom! Jó étvágyat!


A receptet beküldte: Bonnie23


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Makói rántott csirkemell » Könnyű csirkemellcsíkok » Titokban sült csirkecombok » Tepsis husi gombával
» Szeredai tepsis hús » Tepsis hagymás krumpli » Kakukkfüves csirkemell » Csirke tárkonnyal bevonva
» Mustáros csirkemell » Citromos csirke * » Zsírban sült csirkemáj » Bakonyi csirkemell 2.
» Csirkemájas csirketokány » Rizses csirke római tálban » Rántott csirke sütőben » Csongrádi tepsis csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.