| Tepsis tejszínes póréhagymás burgonyás csirke receptHúsételek Hozzávalók: 50-60 dkg csirkemell de lehet csirke comb filé 2 cs új hagyma vagy póré hagyma 500 ml tejszín 1.5-2 kg burgonya karaván sajt 20 dkg trapista sajt 20 dkg só,bors Elkészítés: A meghámozott burgonyát ízlés és sütési idő szerint olyan vastag karikákra vágjuk ahogy a hússal együtt megtudjon főni.Kis olajjal bekenjük a tepsit és belehelyezzük a burgonya karikákat arra a kisebb szeletekre /10cm kb/vágott besózott beborsózott hús szeletkéket/ha vastag a hús kicsit klopfoljuk/Rászórjuk a karikákra vágott hagymát és ráöntünk 250 ml tejszínt/lehet többet is használni ki mennyire szárazon vagy lucskosabban szereti/arra rászorjuk az összereszelt trapista-karaván sajt felét és a maradék burgonyával betakarjuk.Erre a maradék tejszín majd lefóliázzuk és légkeveréses előmelegített sütőben kb 40 percig 220 fokon pároljuk.Utána óvatosan megnézzük megszurkáljuk a húst a burgonyát,hogy kellően megpuhultak e és ha igen a fóliát levesszük a maradék vegyes reszelt sajtot rászórjuk és ízlés szerint pirítjuk. Isteni finom! Jó étvágyat! A receptet beküldte: Bonnie23 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |