| Tepsis csirke, burgonyával.. receptEgytálételek Hozzávalók: 1 1/2 kg burgonya, 1 kg alsó v. felső csirkecomb, /ki mit szeret/ 3 db paradicsom, 1 db paprika, /édes, erős, tetszés szerint/ 1 fej vöröshagyma /esetleg 2/ 5 gerezd foghagyma só, őröltbors, őröltkömény, pirosarany, kb 1 dl étolaj Elkészítés: A csirkecombokat, megtisztítjuk a szőrtől, /vagy eltávolítjuk a bőrt róla/ megmossuk, és megsózzuk, a burgonyákat megpucoljuk, megmossuk, félbevágjuk és daraboljuk, de ne túl vékonyra. Ez után a paradicsomot, paprikát is valamint a hagymákat. Ha már mindent előkészítettünk, a tepsi aljára annyi olajat öntünk, hogy mindenhol érje. Alulra tegyük a krumplit, közben sózzuk izlés szerint, majd a csirkecombokat helyezzük el sorba egymás mellé. Az elkészített, feldarabolt hagymákat, paradicsomot, paprikát rászórjuk, hogy mindenhol legyen belőle, közben ezt is megsózzuk, és fűszerezzük, majd a tetejére tegyünk pirosaranyat és fedjük le alufóliával. Villanysütőben kb. 60 percig kell sütni 180-190 C fokon. Tanácsok: 50 perc elteltével le kell venni a fóliát és anélkül kell tovább sütni, de az alján lévő olajoslével lelocsolgatni. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: sead88 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |