| Xenia csirkés makarónia receptTésztafélék Hozzávalók: 4 személyre: 50 dkg csirkenyesedék, 40 dkg makaróni, 5 paradicsom, 1 kis zellergumó, 2 fej hagyma, 5 dkg sajt, 1 ek. paradicsompüré, 1 csokor petrezselyem, 2 ek. olaj, pici őrölt fahéj,só,bors Elkészítés: A húst kockákra vágjuk,és forró olajon hírtelen megpirítjuk.Hozzáadjuk a kockákra vágott hagymát,az apró kockákra vágott zellert,a lehéjazott,felnegyedelt paradicsomot.Sóval borssal ízesítjük,majd felöntjük 2,5 dl paradicsompürével elkevert vízzel.Fedő alatt 20 percig pároljuk.Közben a tésztát a szokásos módon,bő forrásban lévő sós vízben megfőzzük.Hidegvízzel leöblítjük,és lecsöpögtetjük.A húst felaprított petrezselyemmel és őrölt fahéjjal fűszerezzük,és készre főzzük.Belekeverjük a tésztát,összemelegítjük és tálra halmozzuk. Meghintjük reszelt sajttal. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: esztella100 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |