| Tepsis borda szerecsendióval receptEgytálételek Hozzávalók: 4 szelet sertéskaraj, 60 dkg burgonya, 10 dkg vaj, 2 dl tejföl, 3 paradicsom, 20 dkg trappista sajt, őrölt köménymag, szerecsendió, só, bors Elkészítés: A krumplit sós vízben, héjában puhára főzzük. Ha megfőtt, meghámozzuk és nem túl vastag karikákra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, borssal meghintjük, és serpenyőben, felhevített vajon mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kivajazunk, az alját beterítjük a szeletekre vágott burgonyával. Tejföllel meglocsoljuk, és ráhelyezzük a hússzeleteket. A paradicsomot karikákra, a sajtot szeletekre vágjuk, és mindegyik hússzeletre 5-6 karika paradicsomot és 1-1 szelet sajtot teszünk. Megszórjuk őrölt köménymaggal és frissen reszelt szerecsendióval. A tálat alufóliával befedjük, és a húst 160º C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Majd a fóliát levéve, a tetején lévő sajtot 10 percig pirítjuk, amíg ropogósra nem sül. Azonnal tálaljuk. Ízlés szerint készíthetünk mellé zöldsalátát is. Tanácsok: Aki szereti az erőset, használhat csípős paprikás vagy karakteresebb ízű sajtot a trappista helyett. Ügyeljünk arra, hogy amikor a fóliát levettük a tálról, a sajt ne barnuljon meg, ne égjen rá az étel tetejére, mert nem gusztusos látvány. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |