| Tepertős pogácsa egyszerűen receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 50 dkg margarin 60 dkg finomliszt átszitálva 30 dkg tepertő darálva 2 kávéskanál só 1 mokkáskanál cukor 2 dl langyos tej 5 dkg élesztő Kenéshez: 1 db tojás 1 evőkanál tej Elkészítés: A 2 dl langyos tejet elkeverjük a mokkáskanál cukorral, felfuttatjuk benne az élesztőt és összegyúrjuk a margarinnal és a liszttel. A tésztából cipót formálunk, konyharuhával letakarva 40 percig kelesztjük. Hozzáadjuk a tepertőt és a sót, újból átgyúrjuk, 1,5 cm vastagságra nyújtjuk, tetejét éles késsel berácsozzuk, tejjel elkevert tojással megkenjük, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, szilikonos sütőpapírral bélelt vagy kizsírozott tepsiben további 40 percig kelesztjük. 170-180 fokon 45 perc alatt szép aranybarnára sütjük. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |