| Sajtsaláta egyszerűen receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 15-20 dkg trapista sajt 15-20 dkg füstölt sajt 1-1,5 db alma (édes) tartármártáshoz: tejföl, majonéz, mustár, cukor. Érzésre szoktam a hozzávalókat adagolni, de megpróbálok egy körülbelüli mennyiséget megadni. Kb. 2-2,5 dl tejföl (egyrésze kiváltható joghurttal vagy kefírrel) 2-3 ek majonéz 1-2 tk mustár 2-3 ek cukor (édesítő) Elkészítés: Először a sajtokat szeleteljük fel, majd az almát mossuk meg (esetleg meg lehet hámozni, ahogy tetszik) és azt is daraboljuk fel. Tegyük egy tálba és keverjük össze a tartármártással. Tanácsok: - A hozzávalókat célszerű azonos nagyságú kockákra vágni. - Az alaphozzávalók kibővíthető póréhagymával, sonkával... - A tartármártást fel lehet dobni némi fűszerrel: magyaros fűszersó, pirosarany... A variációnak csak a képzelet és a rendelkezésre álló hozzávalók szabnak határt. Ajánlom sült- és rántott húsokhoz, de magában is finom. Jó étvágyat kívánok! Elkészítési idő: 10 perc A receptet beküldte: Menyó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |