| Tengeri lazac csőben sült paradicsommal receptHalas ételek Hozzávalók: 4 szelet lazac, 4 szelet parasztsonka, 6 közepes paradicsom, 20 dkg hosszúszemű rizs, 10 dkg reszelt sajt, 0,5 dl tejszín, 1 evőkanál liszt , 4 evőkanál vaj, 2 evőkanál olívaolaj, 0,5 dl zöldségleves (kockából), 1 evőkanál citromlé, babérlevél, só Elkészítés: A rizst megfőzzük. A paradicsomot megmossuk, karikákra vágjuk, és vékonyan beolajozott tűzálló edénybe sorakoztatjuk. Tetejét megszórjuk sóval, borssal, reszelt sajttal, olívaolajjal meglocsoljuk, és a sütőben 10-15 percig sütjük. Amíg a paradicsom megsül, a halszeleteket megmossuk, felitatjuk róla a nedvességet, és megsózzuk, beborsozzuk, majd befedjük 1-1 szelet sonkával, amelyre fogpiszkálóval babérlevelet tűzünk. Meghintjük egy kis liszttel, és felforrósított vajon mind a két oldalon átsütjük. A maradék sütőléhez hozzáöntjük a zöldséglevest, egyet forralunk rajta, és belerakjuk a citromlevet, a maradék vajat, a tejszínt, és ha szükséges utóízesítjük. A halat a melegen tartott rizzsel tálra rendezzük, a leszűrt mártással meglocsoljuk, és mellérakjuk a megsütött sajtos paradicsomkarikákat. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |