| Tejszínes, zöldésges húsgombócleves receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg darált hús 3 gerezd fokhagyma 1 tojás fehérbors, só, ízlés szerint zsemlemorzsa A leveshez: 1 kb. 450 g-os vegyes zöldség, mirelit vagy friss 200 ml főzőtejszín 2 tk. liszt 2 db húsleves kocka só, fehérbors 200 g boglyas metélt( használhatunk más tésztát is) Elkészítés: A darált húst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást és a zúzott fokhagymát. A hagymát apróra vágva vagy reszelve adjuk a keverékhez. Ezután annyi zsemlemorzsát teszünk bele, hogy összeálljon. Amíg pihen a hús, addig felteszünk vizet melegedni egy fazékba. Beletesszük a leveskockákat, a sót és a borsot. Mikor már elég forró, a húsból nedves kézzel golyókat formázunk és a lébe tesszük. Ha a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a zöldségeket (ha friss és nagyobb darabban vannak a mirelitnél, akkor előbb). Ha a zöldség már majd nem elkészült, a metélttel gazdagítjuk tovább a levest. Ahogy a tészta félig megfőtt, hozzáöntjük a leveshez, a liszttel előzőleg simára kevert tejszínt és készre főzzük. Miután elzártuk, 10 percet hagyjuk pihenni. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |