Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes, zöldésges húsgombócleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg darált hús
3 gerezd fokhagyma
1 tojás
fehérbors, só, ízlés szerint
zsemlemorzsa

A leveshez:

1 kb. 450 g-os vegyes zöldség, mirelit vagy friss
200 ml főzőtejszín
2 tk. liszt
2 db húsleves kocka
só, fehérbors
200 g boglyas metélt( használhatunk más tésztát is)

Elkészítés:
A darált húst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást és a zúzott fokhagymát.

A hagymát apróra vágva vagy reszelve adjuk a keverékhez. Ezután annyi zsemlemorzsát teszünk bele, hogy összeálljon.

Amíg pihen a hús, addig felteszünk vizet melegedni egy fazékba. Beletesszük a leveskockákat, a sót és a borsot. Mikor már elég forró, a húsból nedves kézzel golyókat formázunk és a lébe tesszük.

Ha a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a zöldségeket (ha friss és nagyobb darabban vannak a mirelitnél, akkor előbb). Ha a zöldség már majd nem elkészült, a metélttel gazdagítjuk tovább a levest.

Ahogy a tészta félig megfőtt, hozzáöntjük a leveshez, a liszttel előzőleg simára kevert tejszínt és készre főzzük. Miután elzártuk, 10 percet hagyjuk pihenni.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes halragu » Tejszínes pulykaszárny » Tejszínes szederkrém » Tejszínes csirkemellfilé
» Tejszínes-sonkás tészta » Tejszínes karalábé sajttal » Tejszines álom » Tejszínes csirke és tojás
» Tejszínes karfiolleves » Tejszínes-csokis piskóta » Tejszínes almatorta » Tejszínes citromfagylalt
» Epres tejszínes túrós » Tejszínes pulykahús » Tejszínes gombás spagetti » Tejszínes zellerkrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.