| Tejszínes - gombás - baconos csirkemell chilivel receptEgytálételek Hozzávalók: 500 g csirke mell filé 100 g szeletelt bacon szalonna 200 g csiperke gomba (konzerv) 2 dl főző tejszín 1 kicsi chili paprika 5-6 kisebb gerezd fokhagyma rozmaring só, bors petrezselyem olaj Tálaláshoz: Brie sajt darabok Elkészítés: 1. A szalonnacsíkokat falatokra vágjuk. A fokhagymát és a chilit felszeleteljük. (Ha nem szeretnénk nagyon csípősre, vegyük ki a chili magját!) A húst megmossuk, apró kockára vágjuk. 2. A szalonnát forró olajra helyezzük pirításra, majd hozzátesszük a fokhagymát és a chilit. Amikor megpirult a szalonna, belerakjuk a kockázott csirkemellet, és sülve-főzzük, míg meg nem puhul. Rozmaringgal, borssal, sóval ízesítjük. 3. Félfövésnél a gombát is hozzáadjuk. 4. Ha a husink kész, hozzátesszük a főzőtejszínt, és az apróra vágott petrezselymet, összerottyantjuk. 5. Zöldborsós rizs mellé, Brie sajt a tetejére. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |