Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes gesztenyetorta (Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kész kakaós piskóta tortalap
25 dkg gesztenyepüré
2 evőkanál porcukor
1-1 evőkanál rum és zselatin
4 dl tejszín
- a díszítéshez: csokoládéreszelék, gesztenyeszívek

Elkészítés:
A töltelékhez a gesztenyepürét törd össze, a rummal meg a porcukorral keverd simára. A zselatint áztasd be, majd melegítsd addig, míg feloldódik. A kemény habbá vert tejszínbe először vigyázva forgasd bele a gesztenyés masszát, majd vékony sugárban a már majdnem kihűlt zselatint.
A piskótalapot vágd négybe, a lapokat egyenként kend meg krémmel, és helyezd őket egymásra. A torta oldalát és tetejét is vond be krémmel, és ha még marad egy kicsi belőle, töltsd csillagcsöves nyomózsákba, és cifrázd ki vele a tortát.
Hűtsd be, tálalás előtt díszítsd csokoládéreszelékkel, gesztenyeszívekkel.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszines-tökmagolajas hal » Tejszínes gombaszószom » Mézeskalács (Kata-féle) » Néger kocka Kata-féle
» Sajtos-tejszínes kotlett » Rumos bukta (Kata-féle) » Tejszínes sajt falatkák » Tejszínes-sonkás tészta
» Gombás-tejszínes szendvics » Tejszínes rakott karfiol » Tejszínes sajtos csirke » Tejszínes egresleves
» Epres-tejszínes » Tejszínes kocka » Tejszínes Málnatorta » Banán sorbet(Kata-féle)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.