| Tejszínes alma receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg alma poculva, gerezdekre vágva 10 dkg margarin 20 dkg cukor őrölt fahéj 3 cs vaniliáscukor (vagy 1 vaniliarúd) 5 tojás 3 dl sűrű tejszín Elkészítés: Egy magasabb falú edényben a vajat felolvasztom beleteszem az almát és rászórom a cukor felét. Lassú tűzön kb. 10 percit főzöm amíg a cukor karamellizálódni nem kezd és az alma is jó félpuhára nem fő,őrölt fahéjjal ízesítem. Jénaiba, vagy tepsibe halmozom. A tojásokat, maradék cukrot, van.cukrot, tejszint habosra felverem robotgéppel, majd az almára öntöm. Előmelegített sütőben sütöm, a teteje megpirul, közepe lágy marad, isteni. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: anita72 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |