| Fekete-erdői meggytorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 16 szelethez: 1 kész kakaós piskótatortalap A meggyes töltelékhez: 3 dl meggylé (befőtt leve) 1 cs. főzni való vaníliás pudingpor 6 dkg cukor 20 dkg jól lecsöpögtetett meggybefőtt A tejszínes töltelékhez: 1 púpozott evőkanál zselatinpor 6 dl tejszín 2 evőkanál cukor Az oldalára: 6-8 dkg csokoládéforgács A tetejére: 1 dl tejszín 16 szép szem meggybefőtt Elkészítés: A piskótát 3 részre vágjuk. A meggylevet a pudingporral meg a cukorral kevergetve sűrű krémmé főzzük,és a tűzről levéve hozzáadjuk a kimagozott meggyet. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk,majd addig melegítjük,míg föloldódik benne. Kissé hűlni hagyjuk. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük,a zselatint belecsorgatjuk és gyorsan a torta töltéséhet fogunk. Ehhez a kétféle masszát külön-külön sima csővel ellátott habzsákba töltjük. 2 tortalapot egymás mellé teszünk és a töltelékeket körben,csíkonként váltakozva,azonos magasságban rányomjuk úgy,hogy a tejszínesből a torta oldalára meg tetejére is maradjon. Utána a tortalapokat a krémes felükkel fölfelé egymásra tesszük,az üres tortalapot ráborítjuk. A félretett tejszínnel a torta oldalát és tetejét vékonyan bevonjuk,majd hűtőben 3-4 órán át dermesztjük. Ezután a torta oldalára csokiforgácsot tapasztunk,a tetejét tejszínhabbal meg szeletenként 1 szem meggybefőttel díszítjük. A receptet beküldte: mano200631 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |