| Tejszínes, baconszalonnás csirkekell sajtbundában receptHúsételek Hozzávalók: 2 személyre: 1 db csirkemell, (4 szelet hús jön ki belőle), 2 dl főzőtejszín, 4 szelet baconszalonna, 10-15 dkg sajt, liszt, tojás a bundázáshoz. Elkészítés: A csirkemelleket kiklopfolom, de nem sózom le! A tepsit kikenem egy kis vajjal, vagy olajjal (lehet oliva is). Ráfektetem a baconszalonnákat. Lereszelem a sajtot egy mélyebb tálba, amiben a húsokat majd meg lehet forgatni. A húsokat először a lisztbe forgatom, majd a tojásba, és végül a sajtba. Ha marad sajt én a tetejére még rászoktam szórni. A bepanírozott húsokat ráfektetem a baconszalonnákra, úgy, hogy 1 hús 2 baconon legyen. Ezután lelocsolom a tejszínnel, és 180 fokon elkezdem sütni. Nem fontos letakarni, mivel a csirkemell hamar megpuhul. Tanácsok: Azért nem írtam a sózást, mert nekem egyszer sikerült elsóznom. :) A bacon elég sós, ezért vigyázni kell! Én a tojást szoktam egy kicsit megsózni. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: Kbaby Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |