| Tejfölös uborkasaláta, vagy salátaöntet receptSaláták, öntetek Hozzávalók: -Joghurt vagy tejföl (ízlés szerint) -fokhagyma (mennyiség ízlés szerint) -kígyóuborka (mennyiség ízlés szerint) -ecet 1-2 ek (nem szeretem az ecetet!) -kristálycukor 1 ek -víz 2dl -só Az elkészítésnél megtalálod az általam használt mennyiségeket. Elkészítés: A két kígyóuborkát megpucolom, és felszeletelem/lereszelem. Lehet úgy mintha tejfölös ubisali lenne, és karikára vágjuk (ez akkor jó, ha salátát készítünk belőle) vagy lereszelem vékony csíkocskákra (ha öntetet szeretnénk belőle). Jó alaposan besózom, és legalább 1 órát állni hagyom, addig kiengedi a levét. Közben 2 dl vizet melegítek annyira, hogy egy púposabb evőkanálnyi kristálycukor kényelmesen fel tudjon oldódni benne. Majd lehűtjük/ vagy megvárjuk míg kihűl. Az ecetet csak szobahőmérsékletűbe tehetjük bele (nem tudom miért, így tanították). Ha letelt az uborka minimum 1 órája, akkor jól kicsavarom, és a salátás/öntetes tálba helyezem. Erre rátörök 4 nagyobb gerezd fokhagymát, és ráöntöm a cukros-ecetes levet, lefedve tárolom. Felhasználás előtt keverem hozzá a tejfölt, joghurtot. Amennyiben saláta lesz, célszerűbb leönteni róla valamennyi ecetes levet, mielőtt hozzáadjuk a tejfölt, mert könnyebb lesz fogyasztani. Ha öntet lesz, akkor pedig úgy is az a jó, ha sok a leve. Tanácsok: Rántott húshoz, grillezett húshoz, gyroshoz salátakánt, vagy öntetként is használhatjuk. Könnyű nyári salátához salátaöntetként is adhatjuk! Kíváncsi vagyok a véleményedre, ha elkészítetted írd meg kérlek, hogy sikerült, hogy ízlet! Köszi. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: Szaszy79 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |