| Tejfölös salátaleves füstölt szalonnával receptLevesek Hozzávalók: 4 fej saláta 15-20 dkg füstölt szalonna 4-5 gerezd fokhagyma 2 evőkanál ételsűrítő 3 dl tejföl só 3-4 evőkanál cukor 1-2 evőkanál ecet Elkészítés: A salátát beáztatom hideg vízbe, alaposan átmosom, és állni hagyom 20 percre. A szalonnát kis kockára vágom, a zsírját kiolvasztom, majd b eledobom a tisztított fokhagymákat. A kisült szalonnát tálkába szedem, a zsírhoz öntök annyi vízet, amennyiben a saláta jól elfér, majd sózom, cukrozom a főzővízet. A salátát vastag csíkokra vágom, így teszem a vízbe, így főzöm puhára. Az ételsűrítőt (bár én ezt nem teszek bele), majd a tejfölt hideg vízben elkeverem és a salátára öntöm, ezzel csak egyet főzök a levesen. + ha kész, 1 evőkanál ecettel ízesítem az egészet. A kisütött szalonnát díszítésként a tetejére teszem. Tanácsok: A fejes saláta karotint, B-vitamint tartalmaz, kalcium, kálium és vas is van benne. Kora tavasszal mennyei étek. Szerintem hidegen is fogyasztható! Kalóriaszegény (ha a szalonnából kevesebbet teszek bele.) Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: bogyoka6 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |