| Tejfölös hús ahogy Nagyim készítette receptHúsételek Hozzávalók: Annyi szelet sertéshús amennyi főre készül az étel 4-5 babérlevél 10-12 szem egész bors só 1 nagy tejföl (3-4 szelet hús esetén elég fél dobozzal is) 2-3 evőkanál liszt Zsemlegombóchoz: 2-3 zsemle Liszt 1 tojás 10 dkg margarin só víz petrezselyem Elkészítés: A húst felszeletelem, majd annyi vízben, hogy jó 2 ujjnyira ellepje odateszem főni kevés sóval, babérlevéllel és a teatojásba tett borssal. Főzés közben figyelem, hogy minidg legyen megfelelő mennyiségű víz alatta. Lefedve, kb. 1 óra alatt elkészül. Ha puha a hús, akkor kiveszem a léből a babérlevelekkel és a borssal együtt, majd a liszttel simára dolgozott tejfölt hozzáöntöm és kevergetve felforralom. Vadashoz hasonló sűrűségűre kell főzni. Közben a zsemlét felkockázom, mikróban grill fokozaton pirosra sütöm, majd margarinon megpirítom. Sűrű nokedli tésztát készítek, teszek bele petrezselymet, majd amikor forr az enyhén sós víz, belekeverem a pirított zsemlekockákat is. Kanállal a forró vízbe szaggatom, majd készre főzöm. Tanácsok: Ha megpirítom mikróban a zsemlekockát és csak közvetlen forrás előtt keverem a nokedli tésztához, akkor miután megfőtt is ropogós lesz a gombóc. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Molyka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |