| Tejfölös gombapörkölt Update: 1-es kód receptHozzávalók: 1 kg gomba, 2 fej vöröshagyma, 1 mokkáskanálnyi tengeri só, 1 mokkáskanálnyi piros paprika, 1 mokkáskanálnyi fekete bors, 2 db. babérlevél, 2-3 evőkanál olívaolaj, 2 dl 12%-os tejföl Elkészítés: A hagymát és a gombát nagy elszántsággal és éles késsel megtisztítjuk. Az apró kockákra vágott hagymát forró olajban aranysárgára pirítjuk, levéve a tűzről picit hűlni hagyjuk, majd a pirospaprikával gyengéden elkeverjük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, 1-2 percig dinszteljük, majd kb.1,5 dl vizet öntünk alá. Fedő alatt főzzük, közben borssal és babérlevéllel tesszük ellenállhatatlanná. Amikor a gomba megpuhult, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesre kevert tejfölt. Visszatéve a tűzre, remek illatokkal üzeni, hogy 3-4 perc alatt elkészül. Javasolt köret: 2-3 szelet puffasztott rizs vagy búza, illetve savanyúság. A receptet beküldte: Csini154 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |