| Csokis kalács(Kata-féle) receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához 1 kg liszt 5 tojássárgája 10 dkg porcukor 5 dl tej 4 ek. olaj 5 dkg élesztő 1 ek. cukor 1 cs. sütőpor csipetnyi só Töltelékhez 20 dkg margarin 15 dkg porcukor 2 ek. kakaó esetleg mazsola Elkészítés: A tej felét meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt. Amikor felfutott, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal és fél órát kelesztjük, közben elkészítjük a tölteléket. A margarint a porcukorral és a kakaóval habosra keverjük. Ha megkelt a tészta, hat egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket egymás után, tepsi nagyságúra nyújtjuk. Lekenjük a csokis töltelékkel és feltekerjük. Hat feltekert csokis rudat kapunk, amiket kettesével összefonunk. A tepsit inkább sütőpapírral béleljük ki, mert a töltelék kifolyhat, és a 3 kalácsot beletesszük. Lekenjük tojásfehérjével és még fél órát kelesztjük. Bekapcsoljuk a sütőt és 200 fokra előmelegítjük. Ha megkelt a tészta 30 percig sütjük. Ne vegyük ki rögtön a tepsiből sütés után, hogy a kifolyt csokoládé az aljára ragadjon. Langyosan már fogyasztható is. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |