Tutireceptek.hu fejléc

Tejes császárzsemle recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
A tésztához:
3.5 dl tej (langyos)
2.5 dkg élesztő
1 ek cukor
1 ek só
60 dkg kenyérliszt BL80 (vagy finomliszt)
5 dkg vaj (olvasztott)

A kenéshez:
1 db tojás

A szóráshoz:
1 teáskanál szezámmag (vagy ízlés szerint bármi)
10 g mák (vagy ízlés szerint bármi)
3 dkg sajt (reszelt, vagy ízlés szerint bármi)

Elkészítés:
1/2 dl tejben az 1 ek cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A liszthez keverjük a sót, az olvasztott vajat, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és a maradék tejjel jól kidolgozzuk a tésztát.
Két gombócot csinálunk belőle, majd 8-8 db-ra osztjuk. Minden darabot hosszúkás nudlivá sodrunk. Megfogjuk a nudli két végét, csomót kötünk rá. Majd a lelógó végeket visszadugjuk a csomó közepébe. Az egyiket alulról, a másikat felülről.
Sütőlemezre tesszük, és konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A zsemléket felvert tojással megkenjük, tetejét ízlés szerint megszórhatjuk. Kb. 15 perc alatt szép pirosas barnára sütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos tejespite » Almás tejes pite » Tejes bab » Aludttejes tökkáposzta
» Rajnai tejes kenyér » Tejes zsemle » Tejes zsömle » Tejes kinder
» Legfinomabb tejespitém » Madártejes finomság » Kókusztejes briós » Tejespite
» Aludtejes prósza » Jeges tejeskávé( diétás) » Tejes kifli » Tejes karfiol sargarepaval


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.