| Tárkonyos muflon fokhagymás lebbenccsel receptHúsételek Hozzávalók: Muflon 0,20 dkg Étolaj 0,5dl Só izlés szerint Tárkony 0,002dkg Gyömbér 0,001dkg Vöröshagyma 0,03dkg Lebbencs tészta 0,15dkg Tejszín 1dl Szerecsendió 0,001dkg Vaj 1dkg Liszt 1kv.kanál Elkészítés: A megtisztított és legalább 24 óráig hideg vízben áztatott mufloncombot ceruzavastag csíkokra vágjuk. Az olajbaa a szeletekre vágott hagymát megpároljuk és ehhez adjuk a csíkokra vágott húst. Sózzuk, tárkonnyal megszórjuk és fedõ alatt készre pároljuk. Vajjal és a liszttel világos vajas rántást készítünk amit a tejszínnel fölengedünk, ízesítjük sóval és szerecsendióval (vékony, mártásszerûnek kell lenni). A lebbencstésztát kifõzzük, és ebbe forgatjuk bele .Tálaláskor a húst hintsük meg finomra vágott tárkonylevéllel. A receptet beküldte: kiara25 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |