Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos krumpligombóc leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:

1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
csipet köménymag,
kevés olaj,
só,
3 közepes burgonya,
kolbász vagy virsli,
pirospaprika,
tejföl,
liszt vagy étkezési keményítő,
tárkonyecet,
tárkonylevél

Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát megfonnyasztjuk kevés olajon, beletesszük a köménymagot, majd a végén a pirospaprikát, felengedjük kb. 1 liter vizzel. Sózzuk, majd forrás után beletesszük a két nagyon apró kockára vágott krumplit. Közben 1 krumpliból liszttel, tojással, sóval gyors, apró gombócokat csinálunk, és karikára vágott kolbásszal vagy virslivel beletesszük a levesbe. Kb. 5-6 perc múlva 1 kávéskanál liszttel vagy étkezési keményítővel kikavart kb. 1,5 dl tejföllel behabarjuk. A főzés végén teszünk bele aprított tárkonylevelet és egy kevés tárkonyecetet.


A receptet beküldte: bibed


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös karalábéleves » Csorbaleves erdélyiesen » Vaníliás almaleves 2. » Szárnyasragu leves
» Lim-lom leves » Tárkonyos halleves » Nyári zöldségleves 2 » Az Én meggylevesem
» Virslis tarhonya leves » Hűsítő citromleves » Bakonyi pulykaleves » Sárgarépa leves
» Krumplisgombóc leves » Bagócaleves » Narancsleves » Ázsiai leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.